Een webwinkel beginnen met een CMS programma

Geplaatst op 19-07-2022

Een webwinkel beginnen is mogelijk met een CMS programma dat u kunt aanschaffen op de website van Vrolijk Internet Services. Dit CMS programma is ontwikkeld in de scripttaal PHP en is eenvoudig te installeren op uw webhosting pakket. Nadat u het script heeft gekocht, kunt u in de handleiding lezen welke stappen u moet doorlopen om het script op uw webhosting pakket te installeren.

Wanneer u nog geen webhosting pakket heeft waarop u het CMS systeem kunt installeren, dan kunt u tijdens het aanschaffen van het CMS pakket aangeven dat u ook een webhosting pakket wilt afsluiten. Daarbij mag u ook zelf een domeinnaam kiezen.

Zodra u via de website van Vrolijk Internet Services heeft betaald voor de aanschaf van het CMS programma, zult u direct toegang krijgen tot de bestanden die nodig zijn om uw webwinkel te installeren op uw webhosting pakket. Schaft u het CMS pakket aan samen met een nieuw webhosting pakket, dan zal er ook zorg worden gedragen voor de installatie van het CMS pakket. Er zal dan direct een werkende webshop voor u worden geïnstalleerd, zodat u het installatieprogramma zelf niet hoeft te doorlopen.

Een belangrijk onderdeel van uw webwinkel is het beheergedeelte. Vanuit het beheergedeelte kunt u allerlei instellingen aanpassen en kunt u producten toevoegen aan uw webwinkel. Er kunnen daarbij productvarianten worden aangemaakt, zodat bijvoorbeeld kan worden ingesteld in welke kleuren een bepaald product verkrijgbaar is. De klant kan dan een kleur kiezen wanneer hij het product toevoegt aan zijn winkelwagen. Op deze manier kan ook worden ingesteld in welke maten bijvoorbeeld een kledingstuk verkrijgbaar is. Zo kan er een maat worden gekozen door de klant.

Ook kan het verwerken van online betalingen via het beheergedeelte worden ingesteld. U kunt daarbij kiezen tussen verschillende betaalproviders. Zo kunt u betalingen via Mollie ontvangen, maar ook ook is het mogelijk een koppeling in te stellen met DigiWallet of PayPal voor het ontvangen van online betalingen.